ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” отбеляза Свети Валентин с конкурс „Мис Музикална звезда”

По традиция от няколко години в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Елхово се отбелязва празника на любовта „Свети Валентин”. По повод това бе организирано тържество от учениците в учебното заведение, които бяха подготвили песни, с които се състезаваха в конкурса „Мис Музикална звезда”.

Състезанието се проведе в два кръга. Първи на сцената се изявяваха групи ученици, които трябваше да изпълнят по една народна и песен по избор. След тях се изявиха и учениците, които се състезаваха индивидуално. Те също трябваше да представят по една народна и една песен по избор.

Всички изпълнители бяха оценявани от жури в състав: Председател – Тинка Атанасова – Директор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово и членове Пенко Ханджиев и Мария Райчева.

В състезанието при групите на сцената се изявиха „Усмиква” от 4в клас, както и изпълнители от 5а клас. В състезанието се включиха и група „Цветница”.

В индивидуалните съревнования участваха ученичките Габриела от 7а клас, Елеонора от 8а клас и Мариела също от 8а клас.

След изпълненията на участниците в конкурсната надпревара, Председателя на журито Тинка Атанасова честити на всички ученици празника. „Бъдете млади, красиви, обичайте и бъдете обичани, защото всяко живо същество има нужда от любов. От вашата, от моята и от нашата, човешката любов”.

Г-жа Атанасова обяви и победителите в отделните категории. Група Усмивки от 4в клас с песента „Нашата планета земя” спечелиха приза „Мис музикална група”.

Титлата „Мис фолк” спечели Елеонора от 8а клас. За „Мис народна песен” бе определена Мариела от 8а клас, а Габриела от 7а клас бе определена единодушно от журито за „Мис музикална звезда”. За трите миски организаторите от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, бяха предвидели корони, с които бяха удостоени победителите в отделните категории.