Участниците в инициативата на EVN България получиха своите подаръци

Инициативата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“  е израз на социалната отговорност и дългосрочния ангажимент на EVN България към обществото. В основата на проекта е залегнала програма за обучения по енергийната ефективност.

През изминалата учебна  година третокласниците продължиха участието си с програмата за обучение на EVN България. Чрез проекта по забавен и достъпен начин бе привлечено вниманието на учениците към обществено значими теми – към проблемите, свързани с безопасността с разумното и пестеливо използване на електрическа и топлинна енергия. Друг важен акцент в обучението бе опазването на енергийните ресурси и разумното отношение към природата.

За да даде възможност на учениците да покажат наученото в „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“  и да изразят чрез творчество отношението си към разумното използване на енергията в края на учебната година  EVN България организира конкурс „Нашите енергийни съвети“- книжка на класа със съвети за безопасно и пестеливо използване на енергия. Конкурсът бе по желание. В него взе участие всяка една паралелка от третокласниците – IIIа клас с класен ръководител Р. Койчев, IIIб клас с класен ръководител П. Мартинова и IIIв клас с класен ръководител М. Райчева. Преди изработването на книжката всяко дете се постара да събере полезни съвети за безопасно и пестеливо използване на енергия от роднини и приятели. Тези съвети бяха обсъдени и обобщени в клас, след като бяха събрани в книжката.

Всеки ученик участвал в съставянето и получи индивидуален подарък – пъзел. Някой от най-интересните книжки ще бъдат публикувани на Интернет страницата на EVN България.

Учениците от вторите класове се включиха в конкурса с рисунки и разказ. С най-добрите творби EVN България ще организира изложби в офисите за обслужване на клиенти.[nggallery id=150]