Европейска седмица на програмирането

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЕвропейска седмица на програмирането

 В цяла Европа от 11 до 17 октомври 2014 г. се проведе европейска седмица на програмирането. Във връзка с тази инициатива на 15.10.2014 г.  в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово се проведе допълнителен час по ИТ за изработване на анимирана картичка.

Програмирането е грамотността на днешния ден. Цифровите технологии напредват с бързи темпове  и е ясно, че компютърните умения имат ключово значение за образованието на нашия съвременник.

Училището ни има готовност да приеме предизвикателствата на новите технологии със съвременно оборудваните четири компютърни кабинета, от които два нови – от  началото на 2014 г. Всички ученици  имат  възможност  да се научат да използват ефективно компютърните технологии.

Независимо, че в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ не се изучава информатика и учениците не умеят да програмират, те приеха идеята да участват в един допълнителен учебен час по ИТ, на който присъства помощник директорът по учебната дейност г-н Ханджиев, главен учител, прогимназиален етап, г-жа Н. Милева и ст. учител, начален етап – К. Кръстева. С помощта на компютърната програма POWER POINT, учениците от 6 „б“ клас много бързо се ориентираха в множеството ефекти  и изработиха своя собствена анимирана картичка. В рамките на един учебен час се справиха и учениците от 3 „в“ клас, които използваха една програмка за анимиране – GIF ANIMATOR и малко от ефектите на програмата POWER POINT. Всички работиха с изключителен ентусиазъм, защото им беше  интересно и забавно, а и картичките станаха много красиви.

В допълнителния час взеха участие учениците от 6 „б“ клас – Грета, Димитър, Елица, Християна, Моника, Ивайла, Теодора, от 7 „б“ клас – Георги Желязков и от 3 „в“ клас: Десислав, Елеонора, Наталия, Александра и Яна. На всички участници г-н Ханджиев връчи подаръци от името на ръководството на училището.

[nggallery id=162]