Проектът продължава

ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ

ПО ПРОЕКТ  BG051РО001-3.1.06

IMG_4774_800x534И през учебната 2014/2015 година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Елхово, като средищно училище продължава изпълнението на дейностите по Проект  BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. С решение на Комитета по наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ срокът на изпълнение на Проекта е удължен до 30.06.2015 г.

През тази учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  гр. Елхово са сформирани 12 полуинтернатни групи, включващи ученици от I до VIII клас. Учениците работят под ръководството на 12 квалифицирани възпитатели.

Дейностите, които се извършват във всяка полуинтернатна група са самоподготовка, организиран отдих и спорт и занимания по интереси.

Самоподготовката допринася за правилно и трайно усвояване на учебния материал и съдейства за формиране на навици за самостоятелно учене с разбиране.

Отдиха включва игри, които да подпомогнат разтоварването на учениците след приключване на учебните часове.

Заниманията  по интереси имат за цел да провокират интереса на децата в области, различни от учебното съдържание.

За учениците, участници в проекта, са осигурени много добри условия за работа, като образователната среда непрекъснато се подобрява.

В часовете по занимания по интереси децата работят с доставените по проекта  учебни пособия и материали.  За дейностите по организиран отдих и спорт полуинтернатните групи получиха учебни пособия със спортна насоченост, които правят удоволствието от играта още по-голямо.

Г-жа  Тинка Атанасова, директор на училището, поздрави всички ученици, като им пожела успешна учебна година.

[nggallery id=164]