Играта с огъня

IMG_4571_640x470 Пожарите, предизвикани от  човешкото невнимание или от унищожителната стихия на природата, са факт, пред който не можем да си затворим очите. Не бива да забравяме, че „злото“ винаги може да се появи и да ни постави в критична и опасна  ситуация. Ето защо е важно децата да имат  чувство за самосъхранение, да се научат да   правят колкото се може по-реална преценка за опасностите, които поднасят заобикалящите ни природа и среда

Днес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово пред учениците беше представена  вредата от огъня,  рисковете  и факторите, които могат да предизвикат пожар и как да се защитят.

Учениците от 3а клас и ученичката Дона Барулова от 7а клас в стихове и презентация показаха как се причинява пожар, как действа огъня и кой ни спасява.

Учениците изгледаха кратък филм, в който беше показан пожар в жилищна сграда и как пожарникарите успяват да овладеят огнената стихия.

Г-жа Тинка Атанасова, директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово изтъкна, че днес в сложната за града ни обстановка, пожарникарите участват и в действията по предотвратяване на щетите от наводнението и в спасяването на хората.

Учениците се запознаха и с правилата за обезопасяване на коледната украса и опасностите за живота и здравето им при използване на пиротехнически средства.

[nggallery id=170]