ТЪРЖЕСТВО НА ЦИФРИТЕ

IMG_56931_640x394На 17.12.2014 г. учениците от 1.А и 1. Б клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово отпразнуваха ПРАЗНИКА НА ЦИФРИТЕ  под надслов „Ние вече знаем цифрите!”. Гости на тържеството бяха г-жа Тинка Атанасова – директор на училището, г-жа Пенка Костова – помощник-директор, г-жа Т. Златева и г-жа Ст. Георгиева – старши възпитатели, учители, родители и приятели.

С голямо вълнение и радост малките математици се подготвиха за своята първа изява. Те разказаха, че за три месеца от началото на учебната година са били гости на една чудна страна, която носи безброй имена и в това приказно царство цари между всички цифри другарство.

На празника присъстваха Математиката, Всезнайко, който знае много и измисля  математически игри и  „вълшебни” задачи, Досетливка, която отговаря  на всички задачи без да се замисли и Червеният молив, който децата не обичат, но без него не биха видели своите грешки.

С усмивки и празнично настроение малките математици показаха, че са научили цифрите и могат да решават задачи. Всички гости с гордост аплодираха успеха на децата, защото те  много упорито са се трудили и са направили сериозна крачка напред в математиката – станали са по-знаещи и по-можещи.

Весели и засмени се подредиха  цифрите и знаците. Те представиха своите артистични заложби по весел и забавен начин.

Учениците знаят, че математиката е наука, която съществува от дълбока древност и с нея се срещат навсякъде около тях. С много желание и знание  сравняваха числа и решаваха задачи с действията „събиране” и „изваждане” на числата до 10. Те показаха, че познават цифрите и не ги затрудниха и задачите-шеги.

Освен натрупаните математически знания и умения, учениците показаха и завиден музикален талант. С огромно вдъхновение изпълниха „Песен за цифрите и числото 10”,  „Празник на цифрите”, „Песен за математиката”.

Празникът продължи със стихове и песни, посветени на наближаващият светъл християнски празник – Коледа. Всички деца призоваха на земята да има мир, в който те да живеят, да играят и да пеят!

Госпожа Терзиева и г-жа Кънева, класни ръководител на 1.А и 1.Б  клас, благодариха на своите ученици и ги поздравиха за усвоените знания и умения  в необятната наука Математика, за което получиха награда „Отличен математик”. Те им пожелаха здраве и безброй усмивки през новата година, а всяко дете да получи най-желаният от него подарък в Коледната нощ.

[nggallery id=173]