Възпитаниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбелязаха днес годишнината от обесването на Васил Левски

IMG_91381ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза годишнината от гибелта на Васил Левски с тържествена програма. Днес се навършват 142 години от обесването на най-светлия син на България – Апостола. Всички ученици от основното училище се събраха в кинозалата за да почетат паметта на бележития българин.

Всички присъстващи бяха приветствани от пом. директора на учебното заведение г-н Ханджиев, който припомни защо е важно да се помни подвигът на Левски. Възпоменанието бе под надслов „Левски – най-голямото българско изречение“. Учениците от втори и трети клас с класни ръководители Виолета Трифонова и Мима Бичева рецитираха незабравими стихове и развълнуваха присъстващите. Третокласникът Георги Петров се превъплати в Дякона и ни припомни неповторимите му думи, носещи несломим дух и смелост.

Презентация, посветена на живота и делото на Апостола представиха учениците от 3 в клас с класен ръководител Катя Кръстева. Присъствието на този велик българин носеше в залата светлина, която се пише с кръвта на историята. Чувството, че заслужаваме човек като Левски да ни обича е достатъчно. Останалото е светъл лъч – следите от тази любов …“, споделят организаторите на възпоменателното тържество.

[nggallery id=179]