Ден на отворени врати в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

5Днес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово се проведе „Ден на отворените врати“ за бъдещите първокласници и техните родители. Децата от ЦДГ „Надежда“, ОДЗ „Невен“ и ПГ при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово бяха приветливо посрещнати от Пенко Ханджиев – помощник директор, учебна дейност и техните бъдещи учители. Всяко от децата получи значка с емблемата на училището.

В актовата зала присъстваха бъдещите първолаци, за които училището отвори вратите си, за да надникнат във вълшебния свят на знанието, свят, в който те ще учат, пеят, танцуват и рисуват … Бъдещите първокласници с невероятен интерес изгледаха подготвената музикална програма. За тях пяха и танцуваха учениците от I до IV клас. Приветствие отправи и помощник директорът г-н Ханджиев. Първокласниците поздравиха гостите с песента „Първокласно“. Учениците от вторите класове се превъплатиха в любимите си приказни герои, а четвъртокласниците представиха народната песен „Димитро, ле“. Откъс от произведение на Чудомир „Не съм от тях, как Сийке“ показаха талантлив​и​ третокласници, а танцът „Ало, ало слънчице“ и песента за България омаяха малките присъстващи. Кулминацията бе изпълнението на песента „Детска планета“.

След официалната част децата имаха възможност да се разходят из училището, да седнат на учебните чинове, да разгледат класните стаи, библиотеката и игротеката, а техните родители да научат подробности за предстоящия учебен процес.

Работещите в основното училище знаят колко е важно всеки първи нов трепет от живота на всяко дете. С грижовност, внимание, търпение, много обич и професионална компетентност за малките първокласници ще работят старши учители, начален етап на основното образование Румен Койчев, Павлина Мартинова-Стоянова, Стела Гаджонова.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – град Елхово е училището, което пази възрожденския дух и прилага най-съвременните методи и подходи в обучението и възпитанието на деца и ученици.

[nggallery id=187]