Продължава работата по проект за подобряване качеството на образованието в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

     IMG_3619   Продължават инициативите на учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, които участват в Проект BG 051PO001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес “ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Във връзка с 22.04. – Деня на земята – децата засадиха с ентусиазъм и радост борчета, елхички и липи.

Дръвчетата са символ на живота и събуждащата се за нов живот природа през пролетта, а за да живееш пълноценно, трябва да си засадил поне едно дръвче през живота си според народното поверие. Тези дръвчета днес имаха и друга символика. Г-жа Тинка Атанасова, директор на училището, прочете пред всички присъстващи послание към бъдещите поколения: „Ние всички работихме по проекта упорито и задружно. Научихме се да бъдем постоянни, всеотдайни, да работим в екип и станахме по-добри. Пожелаваме на бъдещите поколения създаденото от нас да бъде съхранено и продължено. Нека помнят, че образованието не приключва в училището. То продължава през целия съзнателен живот.“ Посланието беше закопано до дръвчетата.

От градинките учениците се прехвърлиха на спортната площадка. Проведоха се състезания по футбол и волейбол между сборни отбори от полуинтернатните групи от прогимназиален етап. По-малките ученици скачаха на въженца, играха на федербал и въртяха обръчи.

Особен интерес предизвикаха тенис-масите и „джагата“, където желаещите да играят бяха много, а времето – малко.

Атрактивна бе играта на баскетбол, а новите пейки се оказаха недостатъчни за аплодиращата публика.

С този спортен празник учениците показаха, че умеят не само да учат пълноценно, но и да спортуват и играят до насита.

[nggallery id=189]