Празник на доброто: „Да протегнем на някой ръка!“

IMG_5937„На земята, откакто свят светува,  имало две враждебни кралства – кралство „ДОБРО“ и кралство „ЗЛО“. Те вечно се надпреварвали кой да властва над нас,  хората.

Жителите на доброто кралство влели в душите на хората обич, приятелство и всичко, което изпълва живота им с радост. Жителите на злото кралство убеждавали хората, че при тях е вечен празник, но изпълнен със спорове и караници. Хората, объркани от тази вражда, често прескачали от едното в другото кралство. Така те се превърнали в една странна смесица от добро и зло.“

Всички хора мечтаят  за доброто, стремят се към него, но често изпадат  в плен на злото.

Учениците от трети „В“ и четвърти „Б“ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово, с радост приеха идеята да станат радeтели на доброто. Потърсиха го в приказките, в песните и в танците и решиха да подарят частица радост на своите съученици и приятели в празничните дни, непосредствено преди патронния празник на родното училище.

Директорът, госпожа Атанасова, приветства всички ученици с настъпващия празник и им пожела да бъдат добри, от сърце да протегнат ръка на всеки, който има нужда. На участниците пожела успех.

Приказката „Умната мома“ ни показа, че мъдростта може да изправи дълго битувала неправда. Сълзичката на Герда развали магията на могъщата Снежна кралица. Малката кибритопродавачка раздаде надежда на всички, които имат мечти и желания.

Великите магьосници, всемогъщите феи на доброто, пренесоха от дълбока древност мъдростта на поколенията и показаха, че силата принадлежи на доброто.

Да се научим да правим добро, да търсим доброто, да се радваме и възхищаваме на красотата и мъдростта в нашия свят, това е идеята на Празника на доброто, преминал под надслов „Да протегнем на някой ръка“.

„Ако днес една целувка някому дариш,
ако едно сърце с добро зарадваш,
ако обикнеш и простиш,
денят ще е спечелен и сияен!“

[nggallery id=194]