ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово отбеляза с тържествен концерт патронния си празник

Picture-619По традиция патронния празник на училището се чества в деня на църковния празник на двамата братя първоучители – 11 май и спазвайки тази традиция празникът бе отбелязан днес. Празненството се проведе в кинозалата на основното училище.

Д​​а споделят празника с ученици, учители и родители бяха дошли: кметът на община Елхово Петър Киров, инж. Христо Петев – председател на постоянна комисия в ОбС Елхово, членове на училищното настоятелство, бивши учители и възпитаници на училището, родители и приятели.

В поздравителното си слово Тинка Атанасова – директор на училището сподели: „Всеки празник идва за да събуди спомени от миналото, да се свърже с настоящето и да прехвърли мост към бъдещето. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е с утвърдени традиции, осигурява на своите възпитаници качествен образователно-възпитателен процес, добра материална техническа база и отлична общообразователна подготовка. През последните години училището се утвърди като конкурентно способно, предоставящо възможност на децата от община Елхово за получаване на образование, което съответства на държавните образователни изисквания. Всяка година 11 май идва с блясъка на своята тържественост, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения празник за всички„, допълни още г-жа Атанасова. На своите колеги тя пожела здраве, късмет и празнично настроение.

За своя патронен празник колективът на основното училище получи поздравителни адреси от кмета на община Елхово Петър Киров и от директора на ПГ „Ст. Караджа“ инж. Христо Петев.

С празничния си концерт възпитаниците на училището изявиха своя талант, знания и умения. Разнообразната програма на ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” предизвикаха много емоции, радост и аплодисментите на публиката.

[nggallery id=196]