Годишно утро на първокласниците

IMG_7815Днес малките ученици от 1 „а” и 1 „б” клас към ОУ „Св. св. Кирил и Методий – Елхово имаха голям и радостен празник. Той премина под наслов: „Ние вече сме грамотни!”, „Ваканция, здравей!”. Учениците отпразнуваха успешното завършване на първи клас – поредната стъпка по пътя на знанието. Преди девет месеца малчуганите прекрачиха колебливо училищния праг и бяха поети с топлина и внимание от своите учители Миглена Терзиева и Стойка Кънева, които разкриха пред тях чудния свят на познанието. В началото те бяха неуверени дали ще успеят да се справят с буквите и цифрите, но днес с гордост могат да кажат: „Ние вече сме грамотни!!!“.

Класните стаи се изпълниха с весела глъчка от вълнението на малките артисти и пристигащите гости. Този празник ни напомни отново за българския дух и традиции. Гости на тържествата бяха родители, близки и приятели на първокласниците.

IMG_7822На организираното тържество децата с радост показаха пред учители, родители, роднини и приятели какво са научили в училище. С натрупаните знания и умения те с лекота решаваха задачи, откриваха думи и така задружно намериха скритата дума „България“, „Аз съм българче”. И без да чакат покана първолачетата разказаха за нашата китна страна и нейните богатства. Рецитираха с гордост стихотворението на българския класик Иван Вазов. Очите им грееха от щастие, а гостите с възторг ги аплодираха. Децата ги зарадваха и с много стихове, песни и драматизации на свои любими приказки и сценки. След официалната част на празника дойде най-важният и чакан миг – връчването на удостоверенията за завършен първи клас. Голяма част от учениците получиха грамоти за отличен успех, а останалите за успешно завършен 1 клас. Учителките ги посъветваха ваканцията да бъде пълноценна. Заедно с игрите да се сещат и за интересните книги, които също могат да бъдат добри приятели.

Този ден беше специален за първокласниците. Стаите се изпълниха с много вълнение и трепет. Децата направиха едно прекрасно тържество. Класните ръководители благодариха на всички деца за трудолюбието им, за старанието по пътя към събиране прашеца на знанието, за извършените добри дела.

[nggallery id=197]