Сандвичът като художествено творение

IMG_1888В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово продължават изявите на учениците, участници в Проект BG 05PO001 3.1.6 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по ОП ”Развитие на човешките ресурси” съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Днес учениците показаха своите способности в приготвянето на сандвичи. Проведе се състезание на тема: „Сръчни ръце“. Бяха сформирани пет отбора със състезатели от VIII, IX, X, XI и XII полуинтернатни групи. С много въображение учениците създадоха истински творения на изкуството: калинки, гъбки, лодки, чудновати фигури.

Показаха, че сандвича не е само закуска, но и художествено творение. Своите кулинарни творби състезателите изложиха на красиво подредена маса. Две независими комисии определяха естетическия вид и вкусовите качества на кулинарните изкушения. Г-жа Атанасова – директор на учебното заведение обяви резултатите, като подчерта, че оценяването на двете журита е почти идентично. Като най-красиви и вкусни бяха определени сандвичите на XII полуинтернатна група, която бе класирана на първо място, на второ място – VIII група и на трето място – X полуинтернатна група. За своето старание всички отбори получиха грамоти.

По случай приключването на учебната 2014/2015 г. г-жа Атанасова връчи грамоти на най-изявилите се и най-активни участници в дейностите по проекта. С топли думи директорът на училището се обърна към всички присъстващи ученици. Тя изтъкна, че в полуинтернатните групи всички дейности са равноправни, като по този начин учениците имат възможност да се докоснат до красивото, да се възпитат у тях морални ценности, които ще ги направят добри хора в живота. В края на изявата всички присъстващи опитаха от вкусните сандвичи и се повеселиха от сърце.

[nggallery id=203]