Презентация на тема „Океани“

1На 10.06.2015 г. учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участници в Проект BG 05PO001 3.1.6 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по ОП ”Развитие на човешките ресурси” съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз проведоха поредното си образователно мероприятие.

Г-жа Тинка Атанасова – директор на училището, представи на учениците г-н Николай Терзиев – орнитолог от Българско дружество за защита на птиците.

Той изнесе лекция с презентация на тема: „Океани“. Със своя увлекателен и артистичен стил на преподаване орнитологът заплени малките слушатели. Учениците научиха как са възникнали океаните, колко е голямо биоразнообразието в тях, как ще се отрази глобалното затопляне на тези големи водни басейни и че причина за това са хората и техните дейности.

Отговорите, които дадоха децата на въпросите, които им бяха зададени показаха, че са слушали внимателно и им е било интересно. Това си пролича и от въпросите, които те зададоха на лектора.

Тази изява беше и достоен завършек на публичните мероприятия, които учениците провеждат по проекта „Подобряване качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ за учебната 2014/2015 година.

[nggallery id=204]