ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

IMG_0041_opt15 септември 2015 година

„Честит първи учебен ден! Честит празник!“ – поздрави, които звучат около разбунените кошери, наричани училища.

Един прекрасен ден и едно пракрасно начало!

За голяма част от учениците, един дългоочакван ден след дългата лятна ваканция!

Начало на Новата учебна година – начало, изпълнено с надежди, с трепет, с цветя и усмивки. Начало на напрегнат труд за постигане на успехи в обучението и възпитанието на най-скъпото за всеки родител и най-ценното за една държава – Негово Величество детето!

Денят е усмихнат,  слънчев, безоблачен. Ухае на цветя, носи се весела глъч. Училищният двор е украсен с цветя и балони, но и с красиви деца в празнични премени, огласен от жизнерадостни детски гласчета и детски песни.

Настъпи часът на откриването. Под барабанния ритъм тръгнаха наперени знаменосците  и красивите асистентки. Изнесоха иконата на братята Кирил и Методий.

Директорът на училището, Тинка Атанасова, вдигна националния флаг. Зазвуча химнът на Република България. Всички бяха в приповдигнато настроение и изпълнени със страхопочитание!

Моментът бе тържествен! Директорът отправи своите пожелания към всички ученици и учители, към най-развълнуваните – първокласниците и техните родители. Сподели своите очаквания и заяви своята убеденост, че предстои една успешна учебна година, защото са положени усилия да се осигурят най-добрите условия за обучение и възпитание на учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово.

Госпожа Атанасова прочете Поздравителен адрес от Министъра на образованието и науката и от Началника на Регионалния инспекторат по образованието – гр. Ямбол.

Кметът на общината, Петър Киров, отправи поздрав към всички като отговорно заяви, че общината е изпълнила всички необходими условия, за да могат учениците да се учат според интересите и възможностите си и да получат най-добрите знания и умения, необходими им за постигане на своите мечти и желания.

Поздрав и пожелания прозвучаха и от името на родителите на първокласниците в лицето на г-жа Румяна Павлова.

Поздрав към всички, за които денят е важен и тържествен, отправиха мажоретките от ОДК, хористите на училището, най-малките ученици – първокласниците!

През шпалир от ученици и с топла погача и мед  от директора на училището, влязоха в сградата  най-напред първокласниците.

Началото е поставено. Очаква ни една успешна учебна година!

[nggallery id=207]