21 НОЕМВРИ – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия!

nachalo_800x571 Християнските празници са времето, когато се събираме всички заедно, загърбваме проблемите помежду си и си прощаваме. Само в семейството може да си сигурен, че ще намериш уют, защита, спокойствие и разбиране.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби.

Комисията за работа с Училищното настоятелство и с родителите  и учениците от  ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отбелязаха 21 ноември – Ден на християнското семейство с  изложба от рисунки на тема „Моят дом“.

Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно и безвъзмездно!

[nggallery id=212]