ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР.ЕЛХОВО

1_450x60011 май – най-светлият ден в историята на нашето училище.
Днес, когато Православната църква почита паметта на двамата братя първоучители, отново чества своя Патронен празник.

С много песни, стихове, трепет и вълнение бе огласена Актовата зала на училището. Участниците в програмата поздравиха всички ученици, учители и гости на тържеството и накараха присъстващите да се чувстват горди, че са част от това училище и неговата история.

Да споделят празника на нашето училище бяха: г-жа Пепа Кючукова – Председател на училищното настоятелство, инж. Таня Михнева – помощник-директор на ПГ“Ст. Караджа“ – гр. Елхово, Димитър Проданов – бивш директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово, бивши учители и възпитаници на училището, родители и приятели.

В поздравителното си слово г-жа Тинка Атанасова – директор на училището сподели, че днешния ден не е само празник. „Той е празник и още нещо: Съдбата ни е дарила с тези светли имена и ние нямаме право да ги забравяме, защото всичко велико в нашата история започва с тях – светите братя от Солун. Да учим и работим в училище носещо името на равноапостолите Кирил и Методий, обявени за покровители на Европа от папа Йоан Павел ІІ е отговорност и предизвикателство, защото е призвание да защитаваме не само своята позиция, но и съдбата на много поколения, свързани с това училище.
          Ние нито за миг не забравяме, че нашите успехи са свързани с труда на всички директори, учители и служители дали всичко от себе си за любимото училище. Затова в празничния 11-ти май ние им благодарим!
         В този празничен ден благодарностите ми са за труда и на учителите и служителите, и на учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово!“, каза г-жа Атанасова.

Тя с гордост отбеляза още, че днес училището достойно осъществява своята мисия на утвърдено с традиции училище, където учениците получават отлична подготовка, превръщат се в знаещи и можещи, мислещи и творчески личности, които достойно се представят на национални състезания и заемат призови места.

 „Бъдете здрави и щастливи, мъдри и успешни!
Желая на всички здраве, вдъхновение и сили, за да преодоляваме заедно трудностите и предизвикателствата по пътя към познанието.
И нека следващата година бъдем отново заедно, за да отброим поредната перла – година в огърлицата на съществуването на нашето училище!
И нека се множат успехите ни!
И нека молитвата на всеки един от нас днес е :
„Да пребъде българското училище!”, каза още г-жа Атанасова

Ние също се гордеем с успехите и на нашите възпитаници, които са постигнали високи резултати и награди от престижни национални конкурси, състезания и олимпиади: Снежина Светославова Иванова – V б клас; Симона Димитрова Георгиева –VI а клас; Габриела Димитрова Йорданова –VI а клас; Андрея Петрова Кирова –VI в клас; Павлина Иванова Павлова –VI в клас; Ралица Станиславова Антонова –VI в клас; Грета Минчева Стоянова –VII б клас; Калина Димитрова Димитрова –VII а клас; Марина Димитрова Георгиева –VII а клас; Тодор Колев Иванов –VII а клас. По повод Патронния празник заслужилите ученици получиха предметни награди и благодарността на всички.

За своя Патронен празник колективът на нашето училище получи поздравителни адреси от Началника на РИО – Ямбол – Красимир Стоилов, Кмета на община Елхово – Петър Киров, Директора на ПГ „Ст. Караджа“ – гр. Елхово – инж. Христо Петев.

Честит празник на всички,

които носят в сърцето си любов и признателност към училището

с лика на светите братя Кирил и Методий!