ЗАСАДИ ДЪРВО, ПОМОГНИ НА ПРИРОДАТА, СПАСИ ПЛАНЕТАТА – ИНИЦИАТИВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР.ЕЛХОВО

0_600x450Учениците от ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово, се включиха в инициативата „ Засади дърво, помогни на природата, спаси Планетата“ на регионално представителство на издателство Express Publishing. Учениците от училището подеха тази инициатива с искреното желание да помогнат за създаването на една по-зелена, здравословна и приятна среда в която да учат, творят и играят.

Децата с вълнение се включиха в засаждането в двора на училището на фиданка от изящния вид Пауловния, наричан често Изумруденото дърво. Това е бързорастящ дървесен вид, който има изключително значение за екологичното равновесие и спомага за подобряването на биоразнообразието в района, в който расте. Дървото израства високо, образува мощна корона и цъфти с нежни бледовиолетови цветове.

Засаждайки фиданката, учениците осъзнаха, че с всяко посадено дърво се влияе положително върху живота на цялата планета и показаха своето екологично съзнание, възпитание и поведение.