НОВА УЧЕБНА ГОДИНА, НОВО НАЧАЛО, НОВИ ПОРИВИ И НАДЕЖДИ…

20160915_09532715 септември неизменно е ден, в който училищния двор е изпълнен с развълнувани учители, деца и родители. Ден на радостта от новото начало.

Ново начало поставихме и ние в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Елхово- началото на учебната 2016/2017 година.

Първият учебен ден в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово започна с активното участие на доброволците от „Детско полицейско управление“, които съдействаха на „колегите“ си полицаи в регулирането но движението и преминаването на учениците и гостите по пешеходните пътеки пред училище. Всички преминаващи бяха придружавани, като малките „полицаи“ се грижеха да осигурят по-добър ред и безопасност на движението, а също така и да напомнят  на съучениците си да спазват правилата за безопасно движение на пътя.

Тържеството за откриването започна в 10,00 часа с издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме.

 Гости на празничния ден бяха Пепа Кючукова – зам. кмет на община Елхово и председател на Училищното настоятелство, бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището – Тинка Атанасова.  С нестихваща радост тя пожела на  всички ученици и техните родители ползотворна и успешна учебна година. Прочетени бяха поздравителни адреси от председателя на комисията по образованието и науката в 43-то Народно събрание- Милена Дамянова, от началника на РУО Ямбол- Красимир Стоилов и от Енчо Кирязов – основател на фондация за стимулиране на талантливи деца.

Г-жа Кючукова също поздрави възпитаниците на училището и отправи пожелание за успешното овладяване на знанията през настоящата учебна година. Приветствие от името на родителите на първокласниците отправи Йовка Димитрова, която пожела на децата да изживеят невероятни мигове в страната на знанието.

Най-развълнувани  и нетърпеливи бяха малките първокласници. За тях вратата на познанието се открехва за първи път. Зад нея се крие един чуден свят от букви, думи и числа. Техните преподаватели  Катя Кръстева и Мима Бичева са хората, които ще отварят сетивата им за ценните неща в живота – добротата, верността, гордостта и честността.

В празничната програма учениците изпълниха любими училищни песни и стихове с много настроение, вълнение и трепет.

Защото вечен е стремежът и благословен поривът към знанието!

 Честита и успешна 2016 – 2017 учебна година!