Световен ден на възпоменание за жертвете на ПТП

1_600x401Във връзка с отбелязването на 20.11.2016 год. – Световен ден на възпоменание за жертвите на ПТП в периода 14-18.11.2016 год. в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Eлхово са проведени следните мероприятия за безопасността на движението и споделяне на всеобщата  отговорност от намаляване на пътните инциденти и тяхното предотвратяване: тренинг с ученически патрул и спазване направилата за пресичане от учениците, мултимедийни презентации, изготвено табло и кът със снимков материал за ПТП, поставена бе изложба от детски рисунки, в края на часовете редовно се провежда 5 минутка за напомняне на безопасния маршрут до дома.

На 18.11.2016 год. /петък/ ученици от училището под ръководството  на училищната комисия по БД подготвиха радиопредаване с кратък материал за Световния ден на възпоменание на жертвите от ПТП. Всяка трета неделя на месец ноември с резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 год. се почитат загиналите и пострадалите от ПТП.

На този ден сме съпричастни с мъката и страданията на близките на загиналите и изказваме съболезнования на техните семейства. Призоваваме в името на живота и здравето, нека се обединим за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.