ПРАЗНИК НА ЦИФРИТЕ И КОЛЕДА В ПЪРВИ КЛАС НА ОУ“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО

 На 19.12. и 20.12.2016 г. се проведоха тържествата на цифрите на I”а” и  I”б” класове в ОУ”Св. св. Кирил и Методий”- гр. Елхово, с класни ръководители- Катя Кръстева и Мима Бичева.

Весели и засмени се подредиха  цифрите, знаците и геометричните фигури. Малките ученици представиха сценката „Бабината сметка” и помогнаха на баба Недка да реши своята сметка. Те показаха своите артистични заложби по весел и забавен начин. С много желание решаваха задачи от „събиране” и „изваждане” на числата до 10. С усмивки и празнично настроение малките математици показаха, че са научили цифрите и не могат да  ги затруднят дори задачите-шеги.Предпразничното настроение на настъпващите празници беше завладяло децата и те с трепет рецитираха стихотворения и пяха песни за Коледа. Със сурвачки в ръце, те пожелаха на гостите здрава,щастлива и спорна Нова година. Дядо Коледа се бе погрижил за всички да има торбички с лакомства.

Всички гости  аплодираха успеха на децата, оцениха техния упорит  труд  и сериозната им крачка напред в света на математиката, увериха се, че първокласниците са станали по-знаещи и по-можещи.

За първокласниците празникът бе вълнуващ, интересен и забавен!