КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО

 

 

 

 

 

 

 

 

Коледа е!

И за слабите, и за силните,

и за богатите, и за бедните…

Щастлива Коледа-

на всички хора

по земята!

     Джон Ленън   

 

 

          Веднъж в годината над света се спуска тихата и свята нощ на Рождество Христово! Веднъж в годината се чувстваме като братя! Веднъж в годината се отдаваме на размисъл, намираме покой и удовлетворение! 

            В навечерието на най- хубавият християнски празник- Коледа, учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участващи в ПРОЕКТ „РАЗЛИЧИЯ, ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ И ТОЛЕРАНТНОСТ“ на КП 33.15 – 2016 на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, изнесоха КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ.

Гости на тържеството бяха: заместник директорите на училището – г-н Ханджиев и г-жа Костова, над 30 родители, баби и батковци на участниците, учители и ученици.

В тази тиха, свята нощ гласовете се носят надалече – за здраве и берекет, за пълна къща с имане, молитва за чисто човешки и съкровени неща в живота.

С “Китка от детски народни песни и танци” малките ученици от 1 клас откриха тържеството.

И нека лудува студеният вятър, и нека се гонят снежинките лудо, така е приятно да гледаш как чуден се сипе първият сняг. Приятни чувства и настроение внесоха в залата учениците от 3 клас, които изпълниха песните “Снежинка” и “Коледно звънче”.

Коледа е не само красив сезон! Коледа е нощта на семейството, когато всички хора по света отдават почит на своите родители и близки и си честитят настъпването на новия, по-добър живот.Учениците от 7 клас представиха презентация Другите имена на Дядо Коледа.

Медните гласчета на Раян от 7 клас и Никол от 3 клас огласиха залата.

Настроението вдигнаха учениците от 7 клас с изпълнението на танците ” Коледно намигване” и “Народни и съвременни танци”.

   Празникът завърши с Коледно приветствие към учениците и учителите от г-н Пенко Ханджиев – заместник директор на училището с пожелание за здраве и бодрост, за повече труд и учение, за човечност и доброта.