Обучение на родители по Проект „Различия, предразсъдъци и толерантност“

 

 

 

 

 

 

 

Съвременният живот налага учители и родители да обединят усилията си в името на това децата да получат най-доброто като образование и възпитание. Създаването на успешна комуникация и добро взаимодействие между родители и учители е от изключителна важност и за самите тях, и за децата.

На 19.02.2017 г. с 30 родители на ученици в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово, участващи в  Проект „Различия, предразсъдъци и толерантност“ на Конкурсна процедура 33.15–2016 Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, се проведе семинар на тема “Особености в комуникацията семейство и училище”, лектор доц. д-р Пепа Митева от ЦСО – София. Родителите с голям интерес слушаха лекцията на доц. д-р Митева. Запознаха се с ”Мит за хората”, „Притча за изгубената азбука”. Включиха се в ролеви игри, различни техники за комуникация и участваха в мини фокус-група. Представени бяха интерактивни модели за ефективна комуникация. Задаваха въпроси, изказваха мнения, споделяха своите притеснения. Попълниха въпросник за комуникацията семейство и училище.

Родителите си тръгнаха удовлетворени, по –информирани, по-взискателни към учителите и към себе си, с повишена гражданска загриженост и желание за активно участие в изграждането на училището като по-добро място за живот и образование.