Представителна изява на групата „В магията на четенето и писането“ по проект „Твоят час“

На 07.04.2017г. в ОУ”Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе публична изява с групата по обучителни затруднения по български език и литература  със старши учител Виолета Трифонова по Проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1″ по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж.

Гости на тържеството бяха старши учител Катя Кръстева – член на  съвета за обществен  мониторинг „Твоят час“ при ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово и родители на учениците.

Целта на урока бе да се провери четивната техника, а темата бе стихотворението „Междучасие“ от Леда Милева. Учителката представи творчеството на поетесата и прочете изразително стихотворението. Четвъртокласниците се вмъкнаха умело в текста, анализираха героите, техните качества и преживявания. Четоха  подборно, на верижка и посочиха литературните понятия олицетворение и епитет. С вълнение драматизираха стихотворението и представиха щуротиите в междучасията. Работиха по групи в екипи и изразиха своето отношение към героите от класната стая. Учителката бе подготвила работни листи със стихотворението „Запалянко“, което децата прочетоха емоционално.

Часът завърши с награди и музикален поздрав, а децата повярваха, че си заслужава да четем и да влизаме в други светове, за да ни завладява магията на четенето.