Представителна изява на групата „Математика, ура!“ по проект „Твоят час“

На 21 април 2017 год. се проведе заключително занятие с групата по обучителни затруднение по математика „Математика, ура!“ със старши учител Румен Койчев по Проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1″ по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж.

Гости на занятието бяха директорът на училището г-н Пенко Ханджиев, членове на Съвета за мониторинг „Твоят час“ и родители.

Часът премина под формата на мислена екскурзия. Задачите бяха съобразени с целите, поставени в Проекта, интересни, предизвикващи активност и непринуденост у децата. Спазени бяха дидактическите принципи за системност, последователност и трайност на усвоените знания. Вървеше се от по-просто към по-сложно. Учениците четоха, събираха и изваждаха до 20 с и без преминаване, а така също и до 100. Откриваха геометрични фигури, а действията събиране и изваждане с цели числа не ги затрудниха. Имаше и задачи за по-бързите, с които повече от децата се справиха успешно.

Учениците изпълниха музикален поздрав и пълен с емоционалност, урокът завърши с викове „Ура“!