Открит урок в първи клас по съвместен проект на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово с ЦОИДУЕМ

 

 

 

 

 

 

 

 

   Днес 25.04.2017 г. се проведе открит урок по български език и литература в първи клас на тема: „Пренасяне на части от думата на нов ред“.

Урокът се провежда по предварително изготвен и одобрен от директора график на дейностите по проект „Различия, предразсъдъци и толерантност“, финансиран от Центъра за образователни инициативи за децата и учениците от етническите малцинства.

Гости на учениците от първи клас бяха директорът на училището – господин Ханджиев, родители, учители.

Откритият урок е дейност от проекта, с която се цели родителите да бъдат информирани до каква степен  техните деца участват в учебния процес; дейност, свързана с разясняване на ползите  от получаване на качествено образование  за   учениците от етническите малцинства.

На родителска среща, която ще се проведе дни след урока, родителите ще имат възможност да споделят свои виждания за начина на провеждане и организиране на учебната дейност в класа. 

Урокът премина по предварителен план.  Учениците решаваха граматически задачи, с помощта на презентация  провериха дали правилно са разбрали правилата за пренасяне на думите, за което получиха похвала от учителя и поздравления от родителите.