ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 2017 г.

От 11 до 15 декември ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр.Елхово се включи в Третата национална седмица на четенето 2017г. Кампанията е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионално управление на образованието/РУО/-гр.Ямбол.

Седмицата в нашето училище беше наситена с интересни и вълнуващи срещи с книги, с приказки и литературни герои, с инициативи за споделяне на удоволствието от четенето и състезания по четене и правопис.

Началото на мероприятията бе дадено в понеделник с радиопредаване, което информира учениците и учителите за инициативата и планираните предстоящи дейности.

Във вторник, 12 декември, второкласниците проведоха състезание за четивна техника „Най-добър четец“. Включиха се ученици от IIа,  IIб клас, които показаха своите умения за четене и разбиране.

На 13 декември четвъртокласниците се потопиха в „Чудния свят на вълшебните приказки“, като четоха и разказваха най-обичаните от деца и възрастни вълшебни приказки на по-малките си приятели от подготвителните групи.

В четвъртък своята изява направиха най-големите – седмокласниците. Тя отново имаше състезателен характер. Два отбора, представители на VIIа, VIIб клас показаха своите умения в правописа. Учениците поправяха текстове с правописни и пунктуационни грешки и припомняха основни правописни правила.

В последния ден от седмицата ученици от началния курс отново потънаха в приказния свят, но този път с маратон на четенето „В магията на Коледа“. В училищната библиотека децата четоха и разказваха български народни приказки, посветени на тайнството на Коледа. Гостуването на най-малките им даде възможност да се запознаят и с многото нови книжки, с които наскоро беше обогатен училищният библиотечен фонд.