ПРАЗНИК НА ЦИФРИТЕ И КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В ПЪРВИ КЛАС

На 18 декември 2017 год. учениците от I А клас с класен ръководител г-жа Валя Балтова проведоха своя Празник на цифрите. В красиво украсената класна стая те рецитираха стихчета за цифрите и знаците, пяха песни, решаваха задачи. Показаха на своите родители и гости колко много знаят. Малките артисти помогнаха и на баба Недка да реши  своята сметка.

В края на тържеството учениците получиха грамоти от своята учителка и разбира се, дарове от Дядо Коледа.

Празникът завърши с почерпка и весело настроение.

На 20 декември 2017 год. учениците от I Б клас с класен ръководител г-жа Виолета Трифонова отпразнуваха едно дългоочаквано събитие – усвояването на цифрите.

Класната стая се изпълни с родители, учители и приятели – гости на тържеството. С голямо вълнение и нетърпение малките първолачета очакваха своята първа изява. На главичката на всяко дете светеше красиво изработена коронка, а дъската в класната стая бе окичена в разкошна коледна украса.

С усмивки и празнично настроение малките математици показаха, че са научили да решават задачи. Приказната наука Математика представи своите чеда – цифрите и знаците.

Гостите аплодираха артистичните изпълнения на чаровните ученици. Нежни и ефирни, момичетата изиграха своя танц на снежинките.

С много знания и желание първокласниците се включиха в първата забавна игра „Украси елхата“. Настъпи трескаво пресмятане при решаване на задачите от „Снежните къщички“. Заслужени бяха наградите за знаещите малки ученици и овациите на присъстващите.

Кулминацията на тържеството бе изненадващата за всички поява на Дядо Коледа. Добрият старец поздрави децата за отличното представяне и им раздаде лакомства. Госпожа Трифонова пожела на всички да превръщат всеки миг  в добрина, топлина и обич.