Вълнуващо откриване на Новата учебна година

IMG_0749 Отново е 15 септември – Ден неповторим, усмихнат и по детски  чист и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.

На този ден Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отвори слънчеви врати за своите забързани малки и големи 408 ученици, 34 деца в подготвителните групи, учители и за всички, които изпращат деца и внуци.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките 46 първокласници, които за първи път прекрачваха свещения праг на родното училище, за първи път чуваха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Миглена Терзиева и Стойка Кънева.

Тържеството за откриване на учебната година започна в 10.00 часа с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме. Официални гости на празника бяха Венета Благова – секретар на Община Елхово, кметове и кметски наместници, бивши учители и много родители.

Тържествено слово към присъстващите отправи Т. Атанасова – директор на училището. С неповторима радост тя сподели, че всички българи трябва да знаят историята и корена на училището си и да се гордеят с него. Да се извисява човешкият дух и да се откриват нови хоризонти. Отправи послание към всички учители да развиват таланта на своите възпитаници.

Госпожа Атанасова прочете поздравителни адреси от доцент Р. Коларова – министър на образованието и науката, инж. Н. Пенев – областен управител, които пожелават успешна и ползотворна учебна година.

Призова родителите да подкрепят дарителската кампания „Да върнем вярата в доброто“, обявена от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и подкрепена от министъра на образованието. Средствата да се предоставят за пострадалите от наводненията.

Приветствие от името на родителите на първокласниците отправи Милена Вълева, която пожела на децата  да откриват нови приятелства  и преживяват неповторими мигове във вълшебния свят на познанието.

Тържеството завърши с празнична програма, поднесена от талантливите ученици на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово.

На добър час, наше родно училище![nggallery id=154]