Отлично представяне на учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Елхово на областните кръгове на олимпиадите

През месеците януари и февруари 2015 г. се проведоха областните кръгове на олимпиадите. Възпитаниците на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“  се представиха достойно на всички олимпиади и постигнаха отлични резултати, което отново ни дава повод за гордост.

Георги Стоянов Желязков, ученик от 7 „б“ клас, с 62,35 точки е класиран за участие в националния кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование, която ще се проведе в  гр. Вършец и за участие в  националния кръг на олимпиадата по История и цивилизация – с 81 точки(най-висок резултат от класираните на областен кръг), която ще се проведе в гр. Пловдив.

На олимпиадата по български език и литература  и петимата  допуснати  за участие в областен кръг  ученици  постигнаха отлични  резултати. Петокласничките Ралица Станиславова Антонова и Мариела Ангелова Топалова получиха съответно оценки – 6.00 и 5.50; шестокласничката Грета Минчева Стоянова – 6.00; седмокласниците  Георги Стоянов Желязков – 87,5 точки/ от максимален брой-100 точки и на две и половина точки от първите двама в класирането от областта/ и Дона Иванова Барулова – 73,5 точки.

На олимпиадата по география и икономика- 5 клас, отлично се представи  Ралица Станиславова Антонова – 119,5 точки/ трети по ред резултат и разлика от една точка от първия в класирането/. Предстои обявяването на резултатите за учениците от седми клас, където също имаме надежди за добро класиране.

Ръководството на училището и Педагогическият съвет изказват благодарност на тези ученици и учителите им за постигнатите резултати и пожелават успех на Георги Стоянов Желязков при участието му в националните кръгове.