Ученик от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Елхово с участие в две национални олимпиади

       IMG_3580   За пореден път, чрез успехите на своите възпитаници, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- гр. Елхово показа, че спокойно може да се нареди сред водещите училища в Ямболска област.

Ученикът от седми клас Георги Стоянов Желязков   се представи отлично на тазгодишните национални олимпиади, организирани от МОН. Достигането до национален кръг на олимпиада по даден предмет е непостижима мечта за много ученици в България. Георги  успя тази година да се класира на две!

На последния Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, провел се на 01- 02.04.2015 г. в гр. Вършец,  Георги се представи достойно във възрастова група 7-8 клас.

Отлични резултати ученикът постигна в заключителния кръг на олимпиадата по история и цивилизация , провел се на 18- 19.04.2015 г.  в гр. Пловдив.

По регламент националното състезание се провежда в два етапа. Първият етап се състои в решаване на тест от теоретични задачи, вторият – в решаване на практически задачи. Оценката, с която Георги се нареди сред най – добрите ученици в страната в своята възрастова група, е   І етап – Отличен/5,75/, ІІ етап – Отличен /5,58/ и обща оценка –  Отличен /5,67/  .

Учителите, на които Георги е благодарен за постигнатите успехи, са Пенка Ялъмова – биология и здравно образование, Лариса Кабрузова – история и цивилизация и не на последно място директора на училището   г-жа Тинка Атанасова, създала всички благоприятни условия за обучението в нашето училище, а също така и за пътуването, настаняването и участието в олимпиадите.

[nggallery id=188]