II “а” клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – „Най-четящ клас” за 2015 година

1Състезанието за „Най-четящ клас“ е част от мероприятията на библиотеката при читалище „Развитие“, включени в Маратона на четенето, които са финансово обезпечени от Община Елхово.

Във връзка с дейностите всяка година, през месец април, се поставя началото на междуучилищното състезание за „Най-четящ клас” сред първокласниците. През цялата година библиотекарите следят кои са най-активните деца, от кой клас и от кое училище са. Точно след една година класът с най-много записани и четящи деца печели състезанието.

Победителите за 2015 година са учениците от II “а” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово с класен ръководител г-жа Миглена Терзиева. Това са децата, които през изминалото лято са посещавали най-често детския отдел на библиотеката и са прочели най-много книжки от препоръчителния списък и друга детска литература.

Днес, представители на културната институция връчиха грамота и предметни награди – топки и федербали на класа победител. Домакините благодариха и поздравиха гостите с песни и стихотворения.

Гост на събитието беше г-жа Пенка Костова – помощник директор, учебна дейност. Тя благодари на учениците за постоянството и привързаността към книгите и затова, че са поредните възпитаници на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“, които достойно представят името на училището.

Г-жа Терзиева сподели, че ще продължи с мисията си да учи и възпитава в децата истинските добродетели и ценности, и да им вдъхва любов към книгата. “Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници както и най-търпеливите учители”, а “Четенето е най-доброто учение”, каза тя.

Г-жа Атанасова от читалищната библиотека поздрави ученолюбивите деца и техния ръководител и пожела да продължат да бъдат приятели на книгите.

II “а” клас ще носи с гордост титлата си „Най-четящ клас” и ще се старае да я запази с достойнство.