ПРАЗНИК ПО СЛУЧАЙ ИЗПРАЩАНЕ НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО

47С посрещане на знамената започна празничната програма по случай завършването на учебната година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –  гр. Елхово и изпращането на учениците от 8 клас.

 „Благодарим ви за това, че се стараехте да им дадете повече знания, че ни научихте да открояваме доброто от злото, приятелството от предателството. Че ни научихте, че животът е не само път с цветя, а е изпълнен и с много трудности и за да ги преодолеем трябват воля, упоритост и всеотдайност.“
С тези думи учениците от осми клас започнаха програмата, с която приветстваха и си взеха „довиждане“ със своите приятели и учители.

Завършващите осмокласници казаха още – „Огромно благодаря за вашата доброта, човечност, топлота, за нравствените и ценни уроци, които получихме!“ на своите учители.

Тържеството, подготвено с много любов и желание  бе богато на песни, с които учениците от осми клас се изявиха и поздравиха своите учители и приятели в училище. С изпълненията си, те успяха да развълнуват; малко да натъжат и много да зарадват всички в залата. Със сълзи в очите и много надежда осмокласниците се разделиха с любимото училище, като увериха, че то ще остане завинаги в сърцата им.

С приветствието си  към учениците г-жа Тинка Атанасова пожела весело, слънчево и безгрижно лято, но да не забравят, че са ученици на най-хубавото училище – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –  гр. Елхово и да имат достойно поведение и държание. „Вярвам във всеки един от вас, защото вие сте най-добрите.“, каза г-жа Атанасова.

„Мили момичета и момчета от осми клас, днес е вашият голям ден. Празникът на тези, които получават свидетелства за завършено основно образование. Зад него стоят стотици дни, хиляди уроци, записвани и незаписвани в летописа на училището.

Ние, вашите учители бихме желали всеки от Вас да напусне това училище със златно сърце и чиста съвест.

От сърце желая – където и да сте, с когото и да сте – да се представите отлично!

На добър час  и – един летящ старт към вашата средношколска младост, скъпи мои осмокласници!“

С това пожелание г-жа Атанасова повдигна духа и укрили надеждите на учениците, които днес напуснаха своето първо училище.

И накрая, цялата обич, сплотеност и топли чувства се „разляха“ с празнично хоро, което се изви в двора на училището. Всички, хванали се ръка за ръка споделиха привързаността си към училището, приятелите, учителите… И още веднъж нашето училище доказа, че можем да бъдем най-сплотения екип, и в работата, и в празничните моменти.

Щастлива ваканция!

Хубаво лято!