Отново е петнадесети септември…

За всеки българин 15 септември неизменно е ден на радостта от новото начало, защото има нещо безкрайно хубаво в средата на септември да звъни първият училищен звънец. Забързани с пъстри букети, понесли цялото  си желание за знания в душите си, превърнали словото във вселена,  възпитаниците на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово прекрачиха прага на родното училище.

Тържеството за откриването на новата учебна година започна в 09,30 часа с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме.

Официални гости на празничния ден бяха Венета Димитрова – секретар на Община Елхово и Милена Гендова – председател на Обществения съвет към ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището – Тинка Атанасова.  С нестихваща радост тя пожела на  всички ученици и техните родители ползотворна и успешна учебна година.

Най-развълнувани  и нетърпеливи бяха малките първокласници. За тях вратата на познанието се открехва за първи път. Зад нея се крие един чуден свят от букви, думи и числа. Техните преподаватели  Валентина Балтова и Виолета Трифонова им пожелаха в училището да откриват нови светове и нови приятелства. Обещаха че, ще отворят сетивата им за ценните неща в живота – добротата, верността, гордостта и честността.

В празничната програма учениците изпълниха любими училищни песни и стихове с много настроение, вълнение и трепет.

Защото вечен е стремежът и благословен поривът към знанието!

 Честита и успешна 2017 – 2018 учебна година!