Гордея се с теб, мое училище!

На 09.05.2018г. за втора поредна година,  седмокласници от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- гр.Елхово проведоха импровизиран урок под мотото „Гордея се с теб, мое училище“.  Целта, която си поставиха, беше, преди да са се разделили със своето училище, преди да е ударил за тях последният училищен звънец, да представят пред всички присъстващи своите поводи за гордост, основанията за своето самочувствие.

В три презентации учениците разказаха за живота и делото на братята Кирил и Методий и пътя на безценната им азбука до нашите земи, за значението на тяхното дело не само за българския народ и славянството, но и за цяла Европа. В последната презентация седмокласниците представиха накратко историята на своето училище от далечните години на основаването му до времето, в което те записват и своите имена в светлите страници на историята му.

Особено емоционално звучаха трите есета, представящи обичта и гордостта на учениците, че са възпитаници на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- гр.Елхово, че училището е част от тяхната история, а те от неговата.