Нашите проекти по Човекът и природата

Атрактивни проекти на учениците от четвъртите класове украсиха фоайето на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

Увлечени от необятния Космос, учениците изработиха проекти на тема „Слънчева система“. Чрез използване на различни материали, те пресъздадоха Слънцето, Луната, звездите, планетите и техните спътници.

Визуализирайки знанията си, децата по-лесно и трайно усвояват учебния материал, и показват колко знаят и могат.

Да създадеш нещо ново с ръцете си и да задоволиш малка част от детското си любопитство са двата основни мотива за изработване на училищни проекти  и от учениците от 3”б” клас.

Темите бяха избрани от учебниците по човекът и обществото и човекът и природата. Много  голям интерес предизвика  интересът им към вулканите. С огромно желание  учениците твориха и създадоха с помощта на техниката „папие  маше“  много оригинално геоложката формация.

Вълнуващи и  и различни се оказаха представите на децата към света, тръгвайки от дома, преминавайки през града ни, държавата, континента и поглеждайки Земята от високо, като част от Вселената.

Проектите  са неизменна  част от работата в класа и всеки нов е все по-добър и по-вълнуващ от предишните. В света на знанието, това е малката крачка, която ни води по пътеката на науката.