Г-жа Атанасова раздаде тениски с лого на Проект BG051РО001-3.1.06.

Във връзка с реализирането на дейностите по Проект  BG051РО001-3.1.06. „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Учениците от 2-8 клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, участници в проекта, получиха тениски и рекламни материали. Г-жа Т. Атанасова, директор на училището, официално връчи подаръците на всяка една от 10-те полуинтернатни групи. Очаква се учениците от 1 клас да получат красиви ранички.

Децата приеха тениските с голямо въодушевление и мотивация за още по-добро представяне при изпълнение на дейностите по самоподготовка, организиран отдих и спорт и занимания по интереси.

След общата снимка учениците от III полуинтернатна група с интерес се запознаха с различните видове космически ракети, разглеждаха енциклопедии и показаха завидни познания за Космоса.

Учениците  от XI и  XII полуинтернатни групи представиха презентация на тема: „Космос – планети, космически апарати, астронавти“.

Изявите са свързани с деня на космонавтиката – 12 април.

В 12-те полуинтернатни групи са създадени благоприятни условия и възможности за общуване и опознаване между децата от различни социални, етнически и културни общности. Личността на ученика се развива в мултикултурна и конкурентна среда чрез специално подбрани дейности, включени в целодневната организация на учебния процес.

Постоянното подобряване на  материалната база на училището е с цел осигуряване на подходяща образователна среда за провеждане на целодневна организация на учебния процес.[nggallery id=62]