Проведе се традиционния общински кръг на националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”

На 12.04.2013г. в град Елхово се проведе традиционния общински кръг на националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. За приза на общинско ниво спориха учениците от двете основни училища в град Елхово – ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Жури във състав инспектор Георги Арабаджиев от РУП Елхово – Председател и членове Жасмин Чапкънов – авто инструктор и младши автоконтрольор Апостол Атанасов от РУП Елхово оценяваха отговорите на двата отбора.

Гости на надпреварата бяха г-жа Жана Ангелова -главен експерт в Община Елхово, г-жа Ивана Кърева – Директор на ОбДК-Елхово, както и зам. директорите на двете основни училища Пенко Ханджиев и Пенчо Бординяшки.

Организатори на събитието бяха Община Елхово, РУП-Елхово и ОбДК – Елхово.

Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” бе представен от учениците Георги Желязков, Николай Господинов, Димитър Желязков и Мирослав Славов.

Състезанието се проведе в четири кръга, като в първи кръг отборите трябваше да решават листовка с 20 въпроса за 20 минути. Във втори кръг състезателите отговаряха устно на въпроси, а в трети и четвърти кръг те подреждаха тематичен пъзел и въпроси свързани с първа долекарска помощ.

Отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово събра пълен актив от 55 точки и заслужено е победителя в община Елхово. Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово събра актив от 38 точки и остана втори.

Всички състезатели получиха предметни награди, които бяха осигурени от ръководството на община Елхово, придружени с грамоти. Грамоти за двата отбора имаше и от РУП-Елхово.[nggallery id=63]