„УЧИЛИЩЕТО – МОЯТ СВЯТ!”

Всяка година на 11 май ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбелязва патронния си празник с почит към светите братя Кирил и Методий.

Празничната седмица започна със състезание по английски език – „Млад преводач“. В него участваха ученици от 5, 6 и 7 клас.

Учениците показаха четивни умения на чужд език, превеждаха текстове, попълваха интересни кръстословици. С помощта на учителката си по английски език, те въвлякоха гостите в тайните на чуждия език.  За отлично представяне бяха връчени грамоти на младите преводачи.

На 8 и 9 май младите таланти от училището показаха своите умения да пеят, рецитират и драматизират.

Чрез своите изпълнения те разкриха дарбите си, освободиха мислите си и разшириха хоризонтите си за изява.

Чрез изкуството и хармонията на песните и танците, децата показаха, че училището е пазител на знанието, място, където всички се веселят, радват, изразяват положителни емоции и представят желанието си за изява.

Последният ден от празничната седмица се проведе спортен празник и състезание по майсторско управление на велосипеди.

Участниците демонстрираха майсторско управление на велосипед. Показаха как да се пазим на пътя. Всички получиха грамоти за отлично представяне.

Децата на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отново показаха своя силен талант, дух и воля да вървят напред с делата си и да сътворяват историята на любимото училище.