ДНЕС ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО ПРАЗНУВА!

На 11 май почитаме паметта на нашите първоучители – светите първоапостоли Кирил и Методий. Свят е техният живот, епохално е делото им, свещена е паметта им, защото те оставиха след себе си най-голямото световно богатство – славянската азбука.

 

Словото е началото.

Щом словото е силно,

духът е буден.

Словото е началото на светлината,

за да бъде ден.

Началото на разума,

за да бъде човекът.

Началото на творчеството,

за да бъде културата.

Началото на мъдростта,

за да бъде просветата.

 

На 13 май в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, беше кулминацията на празничните тържества в най – старото училище в града.

Да споделят празника с учители и ученици бяха гостите: г-жа Пепа Кючукова – Заместник кмет на Община Елхово, г-жа Йовка Драгоева – директор на  ПГ“Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, г-жа Снежана Връцова – директор на ПГ“Стефан Караджа“ – гр. Елхово, г-н Пенчо Бординяшки – директор на ОУ“Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, учители – пенсионери и родители.

Поздравителни адреси бяха получени от Петър Киров – Кмет на Община Елхово и директорите на училищата в града.

Празничната програма беше изпълнена с много настроение и емоции. На сцената с песни, танци и художествено слово се изявиха талантливи ученици от  начален и прогимназиален етап.

Поздрав към всички присъстващи отправи госпожа Снежина Добрева, директор на училището.

„Празникът на училището е личен празник за всеки от нас. Докосвайки се до училището, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новото на идния ден.

Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите напред по пътя на духовността и с делата си да продължите да пишете историята на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Честит празник на всички, които носят ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в сърцето си!