НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА Е ТУК! ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!

Първи учебен ден – неписан в календара празник, но неповторим по своята тържественост! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.

На този ден училищният двор се изпълни с една приятна суматоха и весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиви празнично  облечени деца. 

Тържественото начало беше дадено в 9.30 часа с издигане на националния флаг и посрещане на знамената.

Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово в празничния ден бяха г-жа Пепа Кючукова- заместник кмет на община Елхово, бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Снежина Добрева.  Тя пожела на  всички ученици, техните родители и учители ползотворна и успешна учебна година и призова: „Учете и работете с воля и упоритост, с жажда за нови знания! Знайте, че всеки труд е възнаграден, защото днес Вие се устремявате по пътя на Вашето светло утре!“

 

Приветствия и най-добри пожелания към ученици и учители от името на родителите на първокласниците отправи г-жа Жана Драгоева.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките  първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Стела Гаджонова и Светлана Иванова.

 Честита успешна и ползотворна 2019 – 2020 учебна година!