Гергана Тодорова от VIIб клас се класира на второ място в конкурс за уеб разработване

Гергана Тодорова от 7-б клас взе участие в седмото издание на Националното състезание по уеб разработване – WEBLOZ ’13. Основната цел на конкурса е да стимулира развитието на учениците, като им помага в разработките на техните проекти.

Състезанието се проведе в два кръга – първият кръг е виртуален, в който комисия оцени проектите на седемдесетте участници от цялата страна, и Гергана се класира на едно от водещите места.

Вторият кръг се състоя на 21 април в Спа-комплекс „Островче” – близо до гр. Разград, където проектите се защитиха от състезателите пред тричленно жури за съответната възрастова категория. В категорията Уеб приложение (5-8 клас) Гергана Тодорова се класира на второ място с проекта си „Сайт за обяви“. Състезанието е запазило традицията при наградите – Гергана получи мобилен телефон, стенен часовник, парична награда, флаш памет и грамота, отличаваща успеха на проекта й в конкретната област.

В Националното състезание за уеб разработване Гергана участва по свое желание и се превърна в едно от най-талантливите деца на България, които показаха невероятни и вдъхновяващи проекти.[nggallery id=70]