Празник на литературните герои

Приказките са едни от най-красивите и вълнуващи спомени от детството. Те  ни учат да разграничаваме добро от зло. Да бъдем честни и смели, да браним мечтите си и да вършим чудеса. Всеки от нас има любими приказни герои, които като деца ни вълнуват с постъпките си, а в зрелостта се убеждаваме, че те са проявление на народната мъдрост.

На 15.11.2019 г. В ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – гр.Елхово се проведе празник на литературните герои. В него взеха участие учениците от 1-4 клас, включени в целодневна организация на учебния ден.

В училищната библиотека, сред пъстрото многообразие от детски книжки, малките читатели се потопиха в света на приказките и приказните герои. Най-добрите четци прочетоха откъси от любими приказки на Х. К. Андерсен, Ш.Перо, Братя Грим, Ел.Пелин, Ран Босилек и А.Каралийчев. В състезанието по краснопис свойте умения показаха както момичета така и момчета, изписвайки откъси от български народни приказки. Малките художници направиха илюстрации на любим приказен герой.

Голям интерес сред участниците предизвика играта: „Познай героя от коя приказка е?“ В нея децата разпознаваха маскираните герои по техния костюм и характерна реплика. А викторината от български народни гатанки донесе много награди на най-досетливите.

Празникът завърши с награждаване на най-добрите четци, краснописци и художници. Грамотите бяха връчени от  Пенка Костова – Заместник-директор, учебна дейност.