СВЕТЪЛ ПРАЗНИК – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

 

Семейството – храмът, който обединява хората. Пристан, подслон от житейски бури, завръщане към себе си, жива вода, извор на любов и подкрепа. Спомени и мечти.

На 21 ноември православната църква отбелязва Въведение Богородично, а в българския народен календар той се определя за Ден на християнското семейство.

Стремежът на всички хора е да се развиват човешките добродетели и се запазят основните християнски ценности и традиции.

Християнското семейство е Ноев ковчег в потопа на живота. То е школа за чиста съпружеска вярност, любов, мир, благост, прошка и целомъдрие.

И тази година децата и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” отбелязаха  Деня на християнското семейство с разнообразни инициативи и много усмихнати лица.

В този светъл празничен ден най-малките възпитаници на училището- децата от подготвителната група зарадваха своите родители с рецитал от стихотворения, песни и им помогнаха да усетят празника по най-добрия начин. Показаха им, че семейните ценности се пазят и предават.

Поздравителни картички и рецепта за щастливо семейство изработиха учениците от 1 и 2 клас, с което отдадоха уважение и почит към семейството – най-доброто училище за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род. Семейството е свято. В него децата трябва да бъдат щастливи. Да бъдат прегръщани, да бъдат обичани, да се радват на любовта на родителите си, но и да се научат да бъдат добри. Да се научат да бъдат отговорни и толерантни.

Третокласниците изразиха своята любов и уважение към семействата си, като оцветиха с пъстрота рисунки за дома.

С голям интерес и вълнение учениците от групите за целодневна организация на учебния ден се докоснаха до ценностната система на семейството. Чрез представената презентация се увериха, че семейството винаги е заемало главно място във възпитанието и изграждането характера на децата.

Във фоайето на училището за празника бе подредена изложба, сътворена от учениците от начален и прогимназиален етап в часовете по изобразително изкуство. С багри и цветове децата нарисуваха своите семейства, вплитайки добротата, почитта и отношението си към мама и татко.

 

Ръководството и педагогическият колектив на училището Ви отправя поздрав:

 

„Благодарим Ви, мили родители, че сте с нас със сърце и душа!

Всички вярваме, че нашите ученици растат в домове-свещени места, където научават най-ценните житейски уроци.

Продължавайте да дарявате децата си с щастие, обич, прегръдки, топлота и любов.

Има два подаръка, които трябва да им дадете. Единият са корените, а другият – крилата.

 

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ – ВИЕ, ДОМОВЕТЕ ВИ, СЕМЕЙСТВАТА ВИ!”