ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” стана част от благотворителния базар „Пъстър, весел Великден”

На 27 април ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” взе участие в базара на великденски яйца под надслов “Пъстър, весел Великден”. Учениците припомниха за красотата и изяществото на съхранените народни традиции. Боядисани в пъстри цветове и декорирани с много вкус, шарените им яйца затрудниха избора на купувачите. Оказа се, че ентусиастите знаеха нови техники за боядисване на яйца, украсени с ефектни орнаменти и с декупажна техника.

„Тези мероприятия са изключително емоционални за децата и са истинска арена за изява на техните творческите умения” – сподели г-жа Т. Атанасова – директор на училището. Малките продавачи впечатлиха г-жа Атанасова с най-оригиналното си декорирано яйце.
Своите предложения учениците отправиха към г-жа М. Попова и г-н П. Ханджиев – помощник директори. За тяхната великденска украса бяха избрани оцветените яйца с акварелни бои.
Кметът на Община Елхово – г-н П. Киров, под чийто патронаж се провежда базарът, поздрави участниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, като изрази своята увереност, че с тяхната амбицията са се появили най-красивите великденски яйца, и даде пример за благотворителност с откупуване на част от красивите изделия.
Великденският базар беше съпроводен от веселото настроение на учениците. Накрая всички те си тръгнаха изключително щастливи и удовлетворени, като споделиха: „Заедно с желанието да украсим яйцата, ние посвещаваме труда си и на идеята за благотворителност”.[nggallery id=73]