КОЛЕДА В СЪРЦАТА НИ

Какво е Коледа без любов, милосърдие и чистота?

Тя носи послания за доброта, за щедрост, за човечност и е част от богатите традиции и обичаи на българския народ. Истинската Коледа никога не идва и не си отива. Тя е вечна. А духът на Коледа е в нас   през цялата година.

Това  беше акцент в подготовката и реализацията на проведения на 16.12.2019 г. урок – добра практика на тема: „Коледа в сърцата ни” с учениците от IV група ЦДО в ОУ „Св.св.Кирил и Методий”  гр.Елхово, съвместно с родители.

Урокът започна в класната стая, където въодушевените ученици подредиха в „Календар на доброто” различни предизвикателства към добри дела за всеки месец от новата 2020 година.А заедно с родителите си изработиха коледни картички за близки хора.

Урокът продължи в църквата „Св.Димитър-Солунски”, където отец Николай Клюнков насърчи децата да бъдат добри помежду си, да проявяват милосърдие към нуждаещите се от помощ и да обичат ближния си, защото любовта между хората ще спаси света.

С молитва за здраве и благословия да растат като умни и добри хора, отец Клюнков пожела на учениците весели празнищи и спорна Нова Година.