Отбелязване на Втората глобална седмица по пътна безопасност

Във връзка с Втората глобална седмица за безопасност по пътищата на тема: „Безопасност на пешеходното движение“ –  6 – 13 май,  в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово  се осъществиха следните дейности:

Класните ръководители запознаха учениците от 1 до 8 клас с целите на Втората глобална седмица по пътна безопасност, която се провежда по инициатива на ООН, и с Практическите препоръки за предотвратяване на ПТП с пешеходци и тяхното участие в пътното движение.

Чрез своите рисунки на тема: „Пътна безопасност при предвижване пеша“  децата от 3 до 8 клас в часовете по изобразително изкуство пресъздадоха действията на пешеходците  при предвижването им по тротоара и пътното платно. Оригиналните си творби показаха в изложбата „Безопасност на пешеходното движение“.

Второкласниците и учениците от 3 б клас участваха в тренинг  под надслов: „Аз пресичам безопасно“,  в който показаха своите знания и умения на импровизирано кръстовище  за  пресичане на пътното платно.

Учениците от 3 а и 3 в клас с мултимедийна  презентация: „Деца – пешеходци“ си припомниха  алгоритъма за безопасно пресичане на пътното платно. Те вече знаят, че от всички участници в движението най-рисковата група е тази на пешеходците – децата.

Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, с проведените си дейности активно участваха във Втората глобална седмица за безопасност по пътищата.[nggallery id=80]