Вечер на географията

На 20 май 2013 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се проведе Вечер на географията под надслов „Аз опознавам света”. Присъстваха г-жа Т. Атанасова – директор на училището, г-жа М. Попова помощник директор, учебна дейност, учители, ученици и родители.
Шестокласниците бяха разделени на три отбора: „Африка”, „Северна Америка” и „Южна Америка”, и показаха чрез мултимедийни презентации необятния свят на континентите, красотата и вълшебството на света, в който живеем. Всички мислено пътешестваха и посетиха най-тропичния континент – Африка, преминаха през огромния Атлантически океан, за да достигнат до Южна Америка и съседния на него континент – Северна Америка, разкривайки колко е разнообразна нашата планета: ледници пътуват по вечния си път, реки браздят континентите, умират и се раждат вулкани, високи планини достигат синьото небе, защото това е един безкраен свят, загадъчен и странен свят на континентите, но той е достъпен за нас, защото още древният философ Демокрит е казал една велика истина: „Целият свят е открит за знаещия”.
Учениците доказаха, че много обичат да решават кръстословици, и по този повод откриват интересни географски факти. С лекота шестокласниците се справиха с въпросите от кръстословицата.
Чрез скеча от „Малкия принц” всички разбраха „Коя е най-истинската професия?” – да бъдеш географ.
Учениците провериха и географските познания на публиката, като отправиха своите въпроси и за правилен отговор раздадоха награди.
Г-жа Т. Атанасова награди шестокласниците с грамоти за участие във Вечерта на географията и ги поздрави за показаното високо ниво на знания.[nggallery id=81]