Патронен празник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

На 24 май в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, беше кулминацията на празничните тържества в най-старото училище в града. По традиция патронният празник на училището се чества в деня на църковния празник на двамата братя първоучители – 11 май, но с решение на педагогическия  съвет  тази година по изключение се отбелязва на 24 май. Празничната програма започна с издигане националното знаме, съпроводено с музикалния фон на националния химн.
Да споделят патронния празник бяха дошли: кметът на община Елхово – г-н Петър Киров, председателят на ОбС-Елхово – г-н Николай Тончев, инж. Христо Петев – директор на професионалната гимназия и общински съветник в ОбС-Елхово, г-жа Йовка Драгоева – директор на гимназия “Св. Климент Охридски”, г-жа Снежана Връцова – директор на ПУИ “Н. Вапцаров”, кметове на населени места, членове на Училищното настоятелство, бивши учители и възпитаници на училището, родители и ученици.
В поздравителното си слово г-жа Т. Атанасова – директор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово , с гордост отбеляза, че днес училището достойно осъществява своята мисия – осигуряване на високо равнище на общообразователна подготовка и формиране на обща култура и изразена гражданска позиция. В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, учениците получават отлична подготовка, превръщат се в знаещи и можещи, мислещи и творчески личности, които достойно се представят на национални състезания и заемат призови места.
Кметът на община Елхово – г-н Петър Киров, по повод патронния празник отправи специален поздрав към учениците и учителския колектив на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Поздравителни адреси бяха прочетени от всички основни и среднообразователни училища от град Елхово, от Мария Никова – управител на ОИЦ-Ямбол, и инж. Татяна Петрова – началник на РИО -Ямбол.
С празничния си концерт възпитаниците на училището разкриха своя талант, знания и умения. Разнообразните изяви на всички участници от първи до осми клас предизвика много емоции, радост и аплодисментите на публиката.
Чрез представената тържествената програма ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, за пореден път доказа, че е училище с утвърдени традиции и богат принос в образователното дело на град Елхово.[nggallery id=82]