Лекция по БДП в от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

Днес, 5 октомври пред учениците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отново бе изнесена лекция от служителите на ПП от РУ на МВР – Елхово – инсп. Георги Бакалов, мл. инсп. Ростислав Банковски и мл. инсп. Тодор Георгиев, свързана с безопасното придвижване, безопасното пресичане и основните  задължения на учениците, като участници на пътя.

Инсп. Георги Бакалов запозна всички от първи до седми клас със задълженията им като участници в движението, като пешеходци и като велосипедисти. Изясни, кои участници в движението се считат за пешеходци, какви са задълженията им, какви правила трябва да спазват и какво им е забранено. Запозна ги и със задълженията им като участници в движението по пътищата, като велосипедисти .

Учениците бяха запознати и с едно ново т. нар. индивидуално електрическо превозно средство /електрически триколки или тротинетки/, които тепърва по-големи ученици започват да притежават, и използването на които изисква строгото спазване на правилата за движение по пътищата.

Пред учениците бе представен и служебен автомобил, запознаха се и с униформата на пътните полицаи.

Инспектор Бакалов пожела на учениците здраве, да бъдат разумни участници в движението по пътя и да спазват правилата за движение.